Άγιος Γεώργιος Πάγων

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

30 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 40 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 2 χλμ.Αφιώνας,χρόνος με το αυτοκίνητο 5 λεπτά.Νότια 8 χλμ.Αγγελόκαστρο,χρόνος με το αυτοκίνητο 15 λεπτά.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της Κέρκυρας o χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 1 ώρα.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας                                                                                                

Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει                                                                                                                

apartment bar restaurant sunbed super-market water-spor boat-rent sea-buggy wind-surf jet-ski gas-station scuba-diving

Προέλευση ονομασίας

Στην Κέρκυρα υπάρχουν δυο περιοχές με το ίδιο όνομα . Άγιος Γεώργιος Πάγων και Άγιος Γεώργιος  Αργυράδων. Ο Άγιος Γεώργιος, πήρε το όνομά του από την εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή αυτή. Λόγω της Ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων, κάθε χωριό της Κέρκυρας έχει και μία εκκλησία με τον προστάτη Άγιο του χωριού. Έτσι, κι εδώ ο προστάτης ήταν ο Άγιος Γεώργιος, ο οποίος φρόντιζε την περιοχή κι έδωσε το όνομά του στην τοποθεσία.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο των Πάγων και Μακράδων. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους των  ορεινών αυτών χωριών. Τα μοναδικά προϋφιστάμενα κτήρια είναι η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία αναφέρεται ήδη σε καταλόγους εκκλησιών των αρχών του 18ου αιώνα. Η περιοχή αναπτύχθηκε τουριστικά περίπου το 1980.Το μήκος της παραλίας είναι περίπου 2 Χιλ.. Οπότε, δεν θα έχετε ποτέ πρόβλημα συνωστισμού απολαμβάνοντας την ηλιοθεραπεία σας.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 60 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις 2000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι της περιοχής παλιότερα, ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ότι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και την αλιεία.

 

(Αν έχουμε παραλείψει κάτι, παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε οποιαδήποτε συμβουλή για την ανάδειξη της περιοχής σας και γενικά, για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)