Άγιος Ιωάννης Περιστερών

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας 

19 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο περίπου 25 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 7 χλμ. Μπενίτσες,χρόνος με το αυτοκίνητο 8 λεπτά.Νότια 2 χλμ.Μωραΐτικα,χρόνος με το αυτοκίνητο 3 λεπτά.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι 35 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Άμμο και βότσαλο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμος μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

water-spor super-market sunbed sea-buggy restaurant jet-ski bar boat-rent a-t-m apartment

Ετυμολογία ονομασίας

Ο Άγιος Ιωάννης , πήρε το όνομά του από την εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή αυτή. Λόγω της Ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων, κάθε χωριό της Κέρκυρας έχει και μία εκκλησία με τον προστάτη Άγιο του χωριού. Έτσι, κι εδώ ο προστάτης ήταν ο Άγιος Ιωάννης , ο οποίος φρόντιζε την περιοχή κι έδωσε το όνομά του στην τοποθεσία.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο του χωριού Στρογγυλή. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ, ανήκουν στους κατοίκους του χωριού αυτού. Κι εδώ, όπως και σε πολλά μέρη της Κέρκυρας, η περιοχή αναπτύχθηκε τουριστικά στα μέσα του 1970. Η αρχή έγινε με το ξενοδοχείο Marbella, το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 10 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  2000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι της Κέρκυρας παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς.

 

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιδήποτεε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)