Άγιος Σπυρίδων

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

44 χλμ. Ο Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.

Κοντινές περιοχές

Δυτικά 5 χλμ.Αχαράβη,περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 4 χλμ.Απραός Καλαμάκι,περίπου 6 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο, για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε 20 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed super-market sea-buggy horse-riding

Προέλευση ονομασίας

Ο Άγιος Σπυρίδων, πήρε το όνομά του από την εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή αυτή. Λόγω της Ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων, κάθε χωριό της Κέρκυρας έχει και μία εκκλησία με τον προστάτη Άγιο του χωριού. Έτσι, κι εδώ ο προστάτης ήταν ο Άγιος Σπυρίδων , ο οποίος φρόντιζε την περιοχή κι έδωσε το όνομά του στην τοποθεσία.

Ιστορία της περιοχής

O δρόμος περνά το γεφυράκι, πάνω από το άνοιγμα της λιμνοθάλασσας Aντινιώτη κι οδηγεί στην παραλία Γιαλισκάρι και στο μοναστήρι της Aγίας Aικατερίνης. Tο μοναστήρι χτίστηκε το 1713 και στην εκκλησία του σώζονται αξιόλογες αγιογραφίες του 18ου και 19ου αι.Λιμνοθάλασσα Aντινιώτη: εκτός από τα ψάρια φιλοξενεί θηλαστικά, αμφίβια, ερπετά και πολλά και σπάνια είδη πουλιών (έχουν παρατηρηθεί 96 διαφορετικά είδη αποδημητικών). H περιοχή αυτή αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο κι έχει χαρακτηρισθεί προστατευμένη. Παλιότερα λειτουργούσε ιχθυοτροφείο. Αυτό, έδωσε πολύ τροφή στα δύσκολα χρόνια και επιβιώσαν πολλές οικογένειες στις  γύρω περιοχές. Η περιοχή άρχισε να αναπτύσσετε τουριστικά περίπου από το 1990.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 30 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τα 1000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

 

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)