Άγιος Στέφανος Αυλιωτών

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

45 χλμ. O xρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 6 χλμ.Περουλάδες,χρόνος με το αυτοκίνητο 11 λεπτά.Νότια 3 χλμ.Αρίλλας,χρόνος με το αυτοκίνητο 7 λεπτά.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr .Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου  1 ώρα και 30 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας                                                   

Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει                                                                                                                             

apartment bar restaurant sunbed super-market a-t-m health-center water-spor boat-rent sea-buggy washing-machine port

Προέλευση ονομασίας

Ο Άγιος Στέφανος, πήρε το όνομά του από την εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή αυτή. Λόγω της Ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων, κάθε χωριό της Κέρκυρας έχει και μία εκκλησία με τον προστάτη Άγιο του χωριού. Έτσι, κι εδώ ο προστάτης ήταν ο Άγιος Στέφανος, ο οποίος φρόντιζε την περιοχή κι έδωσε το όνομά του στην τοποθεσία. Στην Κέρκυρα υπάρχουν δυο περιοχές με το ίδιο όνομα  Άγιος Στέφανος Αυλωτών  και Άγιος Στέφανος Σινιών.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο της περιοχής των Αυλιωτών. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού. Η περιοχή  αναπτύχτηκε  τουριστικά στις αρχές  του 1980. Οι περισσότεροι κάτοικοι μένουν στο χωριό Αυλιώτες και στα γύρω χωριά. Η περιοχή πριν το τουρισμό αποτελούνταν από χωράφια που τα χρησιμοποιούσαν, για καλλιέργεια και κτηνοτροφία.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 50 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις 3000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι της περιοχής παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και την αλιεία

 

(Αν έχουμε παραλείψει κάτι, παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε οποιαδήποτε συμβουλή για την ανάδειξη της περιοχής σας και γενικά, για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)