Άγιος Στέφανος Σινιών

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

35 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 6 χλμ.Αυλάκι,περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 2 χλμ.Κερασιά,περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο, για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε 20 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Βότσαλο έξω.Βαθαίνει ομαλά, μέσα έχει βότσαλο.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed super-market boat-rent sea-buggy port

Προέλευση ονομασίας

Άγιος Στέφανος, πήρε το όνομά του από την εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή αυτή. Λόγω της Ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων, κάθε χωριό της Κέρκυρας έχει και μία εκκλησία με τον προστάτη Άγιο του χωριού. Έτσι, κι εδώ ο προστάτης ήταν ο  Άγιος Στέφανος, ο οποίος φρόντιζε την περιοχή κι έδωσε το όνομά του στην τοποθεσία.Στην Κέρκυρα υπάρχουν δυο περιοχές με το ίδιο όνομα.Άγιος Στέφανος Σινιών  & Άγιος Στέφανος Αυλωτών.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το κοντινότερο σημείο από την Αλβανία  2 χιλιόμετρα απόσταση. Ο Τουρισμός ξεκίνησε στην περιοχή περίπου το 1980.Η περιοχή διατίθεται μόνο για ήρεμες οικογενειακές διακοπές . Λόγο του κόλπου είναι φυσικό λιμάνι για διανυκτέρευση  ιστιοπλοϊκών και μηχανοκίνητων σκαφών.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 20 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  800  άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

 

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)