Αγνί

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

25 χλμ.Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 40 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 6 χλμ.Καλάμι,περίπου 12 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 3 χλμ.Νησάκι,περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 45 λεπτά.Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο, για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε 25 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Βότσαλο έξω.Βαθαίνει ομαλά,βότσαλο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed boat-rent sea-buggy

Προέλευση ονομασίας  Λόγο ότι στην περιοχή υπήρχαν Αγνοί, είναι ένα είδους δέντρο που φύτρωνε κοντά στις παράλιες (Αγνίες κατά την κερκυραϊκή διάλεκτο)προέκυψε και το όνομα Αγνί.

                                                                                                                                                                                                                            

Ιστορία της περιοχής

Η τουριστική εξέλιξη της περιοχής  ξεκίνησε περίπου το 1980.Βρίσκετε σε έναν μικρό κόλπο περιτριγυρισμένων από ελαιόδεντρα. Είναι το επίνειο των  Σινιών  οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 10 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τα  500 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)