Αχαράβη και Αλμυρός

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

38 χλμ. O χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 50 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Δυτικά 3 χλμ. Ρόδα περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.Ανατολικά 5 χλμ. Άγιος Σπυρίδων, περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας                                                                                               

Ψιλή άμμος και βότσαλο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει                                                                                                                              

apartment camping bar restaurant sunbed super-market a-t-m pharmacy health-center water-spor boat-rent sea-buggy horse-riding gas-station washing-machine scuba-diving

Προέλευση ονομασίας

Η Αχαράβη κατά μία παράδοση, ονομαζόταν στην αρχαιότητα Ήβη. Tο 32π.X. οι Pωμαίοι κατέστρεψαν το χωριό κι έσφαξαν όλους τους νέους. Aυτό που απέμεινε, ήταν μία “Άχαρη Ήβη” και από εκεί προέκυψε το όνομα Αχαράβη.

Ιστορία της περιοχής

Πριν 40 χρόνια περίπου άρχισε η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Οι τωρινοί κάτοικοι τις Αχαράβης,  ήταν όλοι από τα γύρω χωριά. Όλη η περιοχή πριν την τουριστική ανάπτυξη, αποτελούνταν από λιβάδια, τα όποια οι κάτοικοι των γύρω χωριών χρησιμοποιούσαν για  την γεωργία και την κτηνοτροφία. Άλλωστε, όπως και στο υπόλοιπο νησί, έτσι κι εδώ, όλες οι παραθαλάσσιες περιοχές ήταν εγκαταλελειμμένες, λόγω του ότι δεν ήταν τόσο εύφορες, όσο η ενδοχώρα.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 1000 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  6000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι της περιοχής παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και την αλιεία.

 

(Αν έχουμε παραλείψει κάτι, παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε οποιαδήποτε συμβουλή για την ανάδειξη της περιοχής σας και γενικά, για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)