Αλυκές,Μώλος,Μπούκα

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

43 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 55 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 15 χλμ.Πετριτί,περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 6 χλμ.Κάβος,περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμος έξω.Βαθαίνει ομαλά,μέσα έχει ψιλή άμμο.

Η περιοχή διαθέτει

bar apartment restaurant sunbed port water-spor

Προέλευση ονομασίας

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η περιοχή του συγκεκριμένου υγρότοπου χρησίμευε ως αλυκή εξαγωγή αλατιού εξ ου και το όνομα αλυκές.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο της Λευκίμμης οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του  αυτού χωριού.Αυτές οι τρεις τοποθεσίες εκτείνονται σε μια έκταση 7 χιλιομέτρων.Το σημείο που κάνει την διάφορα στην Κέρκυρα για το μπάνιο είναι στις αλυκές άπλα δεν περιγράφετε με λέξεις.Μέχρι πριν από λίγα χρόνια η περιοχή του συγκεκριμένου υγρότοπου χρησίμευε ως αλυκή εξαγωγή αλατιού,  η δραστηριότητα αυτή σταμάτησε  το 1988.Aλυκές:Eδώ, τον 1500 μ.χ.οργανώθηκε επιχείρηση παραγωγής αλατιού έζησαν πολλές οικογένειες από την εξαγωγή στην υπόλοιπη Ελλάδα.(λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα) κι υπάρχουν κτίσματα και εξοπλισμός της εποχής εκείνης που σήμερα ανακαινίσθηκαν και ετοιμάζονται να λειτουργήσουν ως μουσείο.Mώλος:Παραλία με ψιλή άμμο και ρηχά καθαρά νερά προσφέρονται για ήσυχες, οικογενειακές διακοπές.Ποτάμι:Mπούκα, λειτουργεί δημοτικό αναψυκτήριο με παιδική χαρά και διοργανώνονται αγώνες beach-volley.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 10 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  1000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι της  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία

 

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)