Άγιος Ιωάννης & Άκουαλαντ

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

10 χλμ.Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 15 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 4 χλμ.Γήπεδο Γκολφ,περίπου 6 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 7 χλμ.Πέλεκας,περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των μπλε λεωφορείων www.astikoktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 18 λεπτά.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant gas-station sunbed super-market                                                                                                                                                                       

Προέλευση ονομασίας

Ο Άγιος Ιωάννης , πήρε το όνομά του από την εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή αυτή. Λόγω της Ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων, κάθε χωριό της Κέρκυρας έχει και μία εκκλησία με τον προστάτη Άγιο του χωριού. Έτσι, κι εδώ ο προστάτης ήταν ο Άγιος Ιωάννης , ο οποίος φρόντιζε την περιοχή κι έδωσε το όνομά του στην τοποθεσία. 

                                                                                                             

Ιστορία της περιοχής

Ο τόπος  εδώ πήρε άλλη ανάπτυξη και άλλη αξία όταν  το 1995, άρχισε η κατασκευή της Aqualand. Οι εργασίες διήρκεσαν δύο χρόνια. Την κατασκευή όλων των παιχνιδιών και νεροτσουληθρών ανέλαβε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή των Universal studios και των πάρκων Disney. Η  θέση της Άκουαλαντ  είναι στο κέντρο της Κέρκυρας.Εκτείνεται σε 75.000 μ2 και προσφέρει δωρεάν πάρκινγκ για 600 αυτοκίνητα.Το νερό κάθε πισίνας ανανεώνεται καθημερινά. Ειδική φροντίδα έχει δοθεί για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 200 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τα  2000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, και την γεωργία . Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς .

 

 

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.

 

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)