Αρίλλας

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

35 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 50 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 3 χλμ.Άγιος Στέφανος Αυλιωτών,περίπου 7 λεπτά με το αυτοκίνητο. Νότια 4 χλμ.Αφιώνας,περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed super-market a-t-m health-center boat-rent sea-buggy gas-station scuba-diving                                                                                            

Προέλευση ονομασίας

Δυο είναι οι εκδοχές του ονόματος.Α) Στην περιοχή  αφθονούσε ένα είδος ξύλου  ονομαζόμενη Αρία  για την κατασκευή πλοίων, έτσι και το Αρίλλας.Β) Άλλη εκδοχή η περιοχή ονομάστηκε έτσι από έναν  Ρωμαίο στρατηγό Αρίλλα που κατά την ρωμαϊκή κατοχή είχε στην περιοχή το στρατόπεδό του.

Ιστορία της περιοχής

Ο εύφορος  κάμπος του Αρίλλα  μπορούσε να θρέψει τους κατοίκους του και να κρατά την ανθρώπινη παρουσία.  Αυτά τα πλεονεκτήματα κάποτε γίνονταν και μειονεκτήματα όταν, πειρατές, προσπαθούσαν  να ωφεληθούν από την περιοχή.Η ζωή άρχισε να γίνεται «κανονική» λίγο μετά το 1800.Μετά το 1950 οι Αριλλιώτες με  προσωπική εργασία φτιάχνουν δρόμους, εκκλησία, νεκροταφείο και δημοτικό σχολείο οργανώνουν την κοινωνική τους ζωή.Μπορούμε να πούμε ότι θεωρείται πρότυπο χωρίου για την ομαδικότητα των κάτοικων ως προς τα κοινά έργα. Δήλα δήλα  ξεκίνησε από της αρχές του 1980 να αναπτύσσετε και εδώ ο τουρισμός.

 Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 400 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  2000 άτομα.               

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι του Αρίλλα  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)