Αυλάκι  &  Ερημίτης

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

35 χλμ . Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 50 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 4 χλμ.Κασσιόπη,περίπου 8 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 6 χλμ.Άγιος  Στέφανος Σινιών,περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των Πρασίνων Λεωφορείον www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο, για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε 20 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Βότσαλο έξω.Βαθαίνει απότομα,βότσαλο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed boat-rent hoppy-cat horse-riding scuba-diving

Προέλευση ονομασίας

Η ονομασία της περιοχής -Ερημίτης. Ζούσε ένας πλούσιος γαιοκτήμονας της περιοχής με τη γυναικά του και την κόρη τους.Μοναχοπαίδι η κοπέλα και πολύ όμορφη βοηθούσε τους γονείς της στις δουλειές  του κτήματος και μια μέρα κατέβηκε στο μέρος που βρίσκονταν τα πηγάδια μαζί με την αγελάδα της για να την ποτίσει. Ήταν πάνω από 150 χρόνια , μια εποχή που οι πειρατές  έβγαιναν στις ακτές του νησιού και λεηλατούσαν ο,τι έβρισκαν .Άραξαν στον Κάβο Μπαρμπαρο και συναντώντας την κοπέλα την άρπαξαν μαζί με το ζώο και την πήραν στο πλοίο Οι γονείς της απελπισμένοι από το χαμό του μοναδικού παιδιού τους μαράζωσαν ,η μανά μετά από λίγο καιρό πέθανε και ο πατέρας έμεινε <Ερημίτης>.Δεν τελειώνει εδώ η ιστορία. Όταν οι πειρατές πήραν το κορίτσι στο πλοίο ο καπετάνιος γοητεύθηκε από την ομορφιά της και την πήρε γυναικά του. Έζησε μαζί του και σε ένα άλλο ταξίδι ξαναγύρισε στον τόπο αυτό, και σαν γυναικά του πειρατή βρήκε τον πάτερα της ξανά στο πατρικό της .Η πιο πιθανή συνεχεία που διηγούνται οι ντόπιοι γέροντες είναι ότι κόρη και πειρατής έμειναν μαζί του παρατώντας τη ζωή της θάλασσας και οι απόγονοι τους έζησαν πια στην περιουσία του ερημίτη πάτερα.

Ιστορία της περιοχής

Σε αυτήν τι τεραστία έκταση που ακόμα δεν την έχει αγγίξει η τουριστική αναπτύξει θα βρείτε οργανωμένα μονοπάτια για περιπάτους.Κατά την διαδρομή θα συνετίσετε 3 μικρές λίμνες (Βρομολίμνη,Ακολη,Σαβούρα).Τις  οποίες χρησιμοποιούν  πάρα πολλά είδη πουλιών που μεταναστεύουν από βορά προς νότο. Επίσης  μικρές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά  το μόνο που τις ακουμπά είναι η πυκνή βλάστηση του δάσους.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 20 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  800 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)