Μπαρμπάτι 

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

19 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 27 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 3 χλμ. Νησάκι,περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 4 χλμ.Ύψος-Πυργί,περίπου 9 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 40 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Βότσαλο έξω.Βαθαίνει απότομα,βότσαλο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed super-market water-spor boat-rent sea-buggy

Προέλευση ονομασίας

Το όνομά προέρχεται από το αρχοντικό της οικογένειας των Eυγενών Mπαρμπάτη.

Ιστορία της περιοχής

Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Κέρκυρας, Παντοκράτορα.Το Μπαρμπάτι είναι μέρος  των αντιθέσεων, καθώς προσελκύει άτομα όλων των ηλικιών, που αγαπούν την ηρεμία καθώς και ανθρώπων που αγαπούν την έντονη ζωή, ζευγάρια, παρέες και οικογένειες.Η παράλια εκτείνεται σε μήκος  1500 μέτρων.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 60 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  2000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)