Μπούκαρη

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

27 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 40 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 4 χλμ. Μεσογγή περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 3 χλμ. Πετριτής,περίπου 6 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  1 ώρα περίπου .

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Βότσαλο έξω.Βαθαίνει ομαλά,βότσαλο και άμμος μέσα.

Η περιοχή διαθέτει        

 restaurant apartment bar sunbed port                                                                                                                                                                                                                                 

Προέλευση ονομασίας

Το όνομα τις περιοχής Μπούκαρι, δόθηκε από το όνομά του Ιταλού στρατηγού Μπούκαρη. Ο ίδιος έκανε μια ναυμαχία κάποτε στην περιοχή. Καθώς νίκησε, έδωσε το όνομά του εκεί.

Ιστορία της περιοχής.

Είναι το επίνειο τον Κουσπαδον . Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού. Η περιοχή παλαιοτέρα και λόγο της μορφολογία του εδάφους είχε μόνο ελαιόδεντρα. Άρχισε να αναπτύσσετε τουριστικά από της αρχές του 1980.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 30 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  600 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα.

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)