Χαλικούνας

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

28 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 35 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 7 χλμ.Παραμόνας περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 12 χλμ.Ίσος περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας  ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 55 λεπτά. Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε  ακόμα 30 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμος έξω.Βαθαίνει ομαλά,μέσα έχει ψιλή άμμο.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed kite-surf castle

Προέλευση ονομασίας

Προέρχεται από τη λέξη χαλκός .Λόγω του ότι το χρώμα τις άμμου είναι σαν του χαλκού.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο του  Άγιου Ματθαίου οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού.Περνώντας το δρόμο για να φτάσετε σε μια από της καλύτερες παράλιες του νησιού ,θα συναντήσετε στα δεξιά σας το Γαρδίκι:  διατηρούνται τα οκταγωνικά  τείχη βυζαντινού κάστρου. Χτίστηκε πιθανότατα τον 13ο αιώνα από τον Mιχαήλ τον B’, Δεσπότη της Hπείρου, ο οποίος έχτισε και το Aγγελόκαστρο  και το Κασσιόπη (την ίδια περίπου εποχή).

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο δεν κατοικείτε. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τα  300 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία

 

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)