Δαφνίλα και Κομμένο

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

10 χλμ. O Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 15 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 3 χλμ.Δασιά,περίπου 8 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 2 χλμ. Γουβιά,περίπου 4 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των μπλε λεωφορείων  www.astikoktelkerkyras.gr  Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 25 λεπτά. Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο, για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε  20 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Άμμος έξω .Βαθαίνει ομαλά ,μέσα  έχει  ψιλή άμμος.

Η περιοχή διαθέτει

apartment camping bar restaurant sunbed super-market water-spor boat-rent sea-buggy jet-ski port scuba-diving

Προέλευση  ονομασίας

Η περιοχή πήρε το όνομά της από την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται. Ακριβώς επειδή βρίσκεται πιο απόμερα από τον κεντρικό δρόμο, θεωρούνταν «απο-κομμένο»  σύμφωνα με την κερκυραϊκή διαλεκτό. Έτσι, προέκυψε το όνομα Κομμένο.

Ιστορία  της  περιοχής

Στην περιοχή βρίσκεται το υπέροχο εκκλησάκι της Υπαπαντής, που κτίστηκε το 1600 μ.Χ.. Αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό σημείο της περιοχής. Κάθε χρόνο και συγκεκριμένα κάθε καλοκαίρι, οι περισσότεροι ντόπιοι, αλλά και επισκέπτες, έρχονται εδώ για να τελέσουν το μυστήριο του γάμου ή της βάφτισης,  λόγω της γραφικότητας και της απίστευτης αισθητικής της τοποθεσίας. Η περιοχή του Κομμένου θεωρείται από τις πιο διάσημες  τοποθεσίες του νησιού. Εδώ υπάρχουν πανέμορφες βίλες μέσα στο καταπράσινο τοπίο.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 100 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  3000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)