Δασιά

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

15 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 20 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 2 χλμ.Ύψος,περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 3 χλμ,Δαφνίλα-Κομμένο,περίπου 8 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των μπλε λεωφορείων www.astikoktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 30 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Άμμο και βότσαλο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment camping bar restaurant sunbed super-market a-t-m pharmacy health-center water-spor boat-rent sea-buggy gas-station scuba-diving

Προέλευση ονομασίας.                                                                                                                                                                                                                                           

Λόγω του ότι όλη η περιοχή ήταν δάσος προέκυψε το όνομα δασιά.

Ιστορία της περιοχής

Είναι από της πρώτες περιοχές που αναπτύχθηκε τουριστικά το 1960 όταν ιδρύθηκε  στην περιοχή από το Γάλλο επιχειρηματία Billitz και λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα η πρώτη τουριστική μονάδα της Κέρκυρας και μία από τις πρώτες της Ελλάδας, το Club Mediterranée.Ο Σίδνεϋ Μέρλιν (Sidney Louis Walter Merlin)  ήταν Έλληνας με Βρετανική καταγωγή, βοτανολόγος .Ο πατέρας του Charles Louis William Merlin ήταν πρόξενος της Βρετανίας στον Πειραιά και ο ίδιος γεννήθηκε στην Ελλάδα.Ο Μέρλιν έμεινε γνωστός όταν το 1925 εισήγαγε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο κτήμα του στη Δασιά  την ποικιλία πορτοκαλιών “Washington Navel” η οποία ονομάζεται σήμερα στην Ελλάδα Μέρλιν, από το όνομα του. Είχε εισάγει και το φρούτο Κουμκουάτ σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 600 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τα 4000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)