Έρμονες

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

14 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 20 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 14 χλμ.Λιαπάδες,περίπου 21 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 3 χλμ.Μυρτιώτισσα,περίπου 8 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr Από και προς την πόλη της Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 25 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Άμμος  Βότσαλο έξω .Βαθαίνει απότομα, μέσα έχει άμμο.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed super-market boat-rent sea-buggy gas-station scuba-diving

Προέλευση ονομασίας

Προήλθε από τους λεγόμενους «ερημώνες». Η περιοχή λόγω της μακράς απουσίας  οικισμού ήταν έρημη. Έτσι, το όνομα προέκυψε από το γεγονός ότι ήταν ένα ακατοίκητο και απομονωμένο μέρος πριν ανακαλυφθεί και αναπτυχθεί τουριστικά.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο του Βάτου  οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του  αυτού χωριού.  Η περιοχή είχε πολλούς νερόμυλους, αφού είχε άφθονα νερά και ποταμάκι, το οποίο διέσχιζε το λιβάδι Ρόπα, καταλήγοντας στην παραλία.Σύμφωνα με το μύθο, η Ναυσικά, κόρη του βασιλιά των Φαιάκων Αλκίνοου, βρήκε στον κλειστό όρμο των Ερμόνων το ναυαγό Οδυσσέα.Η περιγραφή του Ομήρου ταιριάζει απόλυτα με τον κόλπο των Ερμόνων.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 20 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  2000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)