Γαρδένο

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

37 χλμ. O χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 50 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια  7 χλμ. Παράλια Περιβολιού,περίπου  12 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 6 χλμ. Άγιος Γόρδιος Νότου,περίπου  10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr .Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο, για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε 30 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμος έξω .Βαθαίνει ομαλά, μέσα  έχει  ψιλή άμμο.

Η περιοχή διαθέτει

restaurant bar apartment sunbed super-market

Προέλευση ονομασίας                                                                                                                

Η ονομασία,Γαρδένο,οφείλεται στα κοιλώματα των βράχων της περιοχής.Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργείται αλάτι,το οποίο οι ντόπιοι το χρησιμοποιούσαν για αλάτισμα (διατήρηση) του τυριού.Το τοπωνύμιο προέρχεται από τη σύνθετη λέξη <γάρος>,το οποίο σημαίνει σαλαμούρα από το αλάτι της περιοχής και το ρήμα <δένω>,το οποίο χρησιμοποιείται επί του υγρού διαλύματος και δηλώνει ότι το υγρό γίνεται παχύρρευστο <δένει>.


Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο των Βιταλάδων οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του αυτού χωριού.Η τουριστική εξέλιξη της περιοχής  ξεκίνησε περίπου το 1980. Ενδείκνυται για ήσυχες διακοπές .Αυτό που πραγματικά θα απολαμβάνετε καθημερινά στην περιοχή είναι η πολύ ωραία θάλασσα και παραλία.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 20 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τα  600 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)