Γιαλισκάρι  

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

14 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 25 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 2χλμ.Κοντογιαλός περίπου 3 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 7χλμ.Άγιος Γόρδιος περίπου 12 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των μπλε λεωφορείων www.astikoktelkerkyras.gr  Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 30 λεπτά.Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο, για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε  30 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμος έξω .Βαθαίνει ομαλά ,μέσα έχει  ψιλή άμμος.

Η περιοχή διαθέτει  

apartment restaurant sunbed sea-buggy                                                                                                                     

Προέλευση ονομασίας                                                                                                        

Στην Κέρκυρα  υπάρχουν δύο ή τρεις τοποθεσίες με το ίδιο όνομα. Όλες αυτές όμως, έχουν κάτι κοινό. Βρίσκονται παραθαλάσσια και αποτελούν μεσαιωνικά λιμανάκια, γνωστά και ως καραβοστάσια.Η ονομασία των περιοχών αυτών προήλθε από την αρχαία ελληνική λέξη αι-γιαλός και από το σκαρί – του καραβιού που βρίσκονταν στα καραβοστάσια, δίνοντας στην περιοχή το όνομα Γιαλισκάρι.

Ιστορία της περιοχής

Αποτελεί το επίνειο τον Συναράδων. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού. Η τουριστική εξέλιξη της περιοχής  ξεκίνησε περίπου το 1980. Η ιδιαιτερότητα και η ομορφιά σε αυτό το μέρος είναι ένας μικρός κόλπος, που σας δίνει την αίσθηση ότι είστε σε ιδιωτική παράλια, η οποία περικλείεται από ένα πευκόφυτο βουνό. Η αγριάδα τον βράχων και η ηρεμία της περιοχής δημιουργούν μια έντονη αντίθεση. Εδώ μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας το μπάνιο σας ήρεμα, χωρίς φασαρία και συνωστισμό.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο δεν κατοικείται . Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τα 80 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία

(Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)