Γλυφάδα

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

17 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 23 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 4 χλμ.Πέλεκας,χρόνος με το αυτοκίνητο 9 λεπτά.Νότια 5 χλμ.Μυρτιώτισσα,χρόνος με το αυτοκίνητο 10 λεπτά.
Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πρασίνων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 40 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.
Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed super-market water-spor boat-rent sea-buggy jet-ski

 

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο του Πέλεκα. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού. Είναι από τις πρώτες περιοχές που αναπτύχθηκε τουριστικά στα μέσα του 1970 λόγω της υπέροχης παραλίας και θάλασσας, με το πρώτο ξενοδοχείο της περιοχής, το σημερινό Louis.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο δεν μένει κανείς στην περιοχή αυτή. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  3000 άτομα.

 Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι της περιοχής παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς.

 

(Αν έχουμε παραλείψει κάτι, παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε οποιαδήποτε συμβουλή για την ανάδειξη της περιοχής σας και γενικά, για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)