Γουβιά

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

8 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 13 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 2 χλμ.Κομμένο,περίπου 4 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 1 χλμ.ΜαρίναΓουβιών,περίπου  3 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των μπλε λεωφορείων www.astikoktelkerkyraw.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου  17 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed super-market a-t-m pharmacy health-center water-spor boat-rent sea-buggy jet-ski gas-station washing-machine port

Προέλευση ονομασίας

Το όνομα του χωριού, σύμφωνα με τους γεροντότερους, οφείλεται στους  γουβιούς, όπως λέγονται τα ψάρια κοκοβιοί. Παλαιότερα η περιοχή αποτελούσε ψαροχώρι και έβριθε αυτού του είδους αλιεύματος.

Ιστορία της περιοχής

Το 1537, πολιορκήθηκε ανεπιτυχώς από τον τουρκικό στόλο, με αρχηγό τον Μπαρμαρόσα. Οι  Eνετοί οχύρωσαν στα Γουβιά  και έχτισαν περίπου  το 1400 μ.χ ναυπηγεία για τη συντήρηση και επισκευή των πλοίων τους. τα ερείπια του οποίου σώζονται ως σήμερα. Σήμερα λειτουργεί  από το 1996  η Μαρίνα Γουβιών . που εξυπηρετεί πάνω από 900 σκάφη.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 950 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  5000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)