Ύψος

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

17 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 20 λεπτά

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 4 χλμ.Μπαρμπάτι,περίπου 9 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 2 χλμ.Δασιά,περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των μπλε λεωφορείων www.astikoktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 40 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Άμμο και βότσαλο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment camping bar restaurant sunbed super-market a-t-m pharmacy health-center water-spor boat-rent sea-buggy gas-station washing-machine port scuba-diving

Προέλευση ονομασίας

Σχετικά με την ονομασία της περιοχής, οι παλιότεροι λένε ότι η ονομασία προέρχεται από τον γύψο που υπάρχει στο υπέδαφος. Έτσι, προέκυψε και το όνομα Ύψος.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο του Αγίου Μάρκου. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ, ανήκουν στους κατοίκους αυτού του χωριού. Όπως και στην υπόλοιπη Κέρκυρα, τα παλιότερα χρόνια, οι κάτοικοι δεν έμεναν κοντά στις παραλίες. Αυτό συνέβαινε, καθώς υπήρχε ο φόβος για επιδρομές των πειρατών. Έτσι, έμεναν στην ενδοχώρα. Με το πέρασμα των χρόνων, άρχισαν να αξιοποιούνται τα παράλια τουριστικά. Οι κάτοικοι δημιούργησαν επιχειρήσεις και μετακόμισαν στην περιοχή. Η τουριστική ανάπτυξη εδώ, ξεκίνησε όπως και σε άλλα μέρη, στα τέλη του 1970.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 300 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  3000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

 

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)