Παραλία Ίσου & Χλωμού 

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

32 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 40 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 12 χλμ.Χαλικούνας,περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 5 χλμ.Άγιος Γεώργιος Αργυράδων περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 55 λεπτά. Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο. Για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε ακόμα 30 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

4 χλμ.Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

bar sunbed hoppy-cat wind-surf view horse-riding

Προέλευση ονομασίας

Η ονομασία της περιοχής, προέρχεται από τη λέξη Νήσος. Η περιοχή παλιότερα, έμοιαζε σαν νησί με τη λίμνη από τη μία και τη θάλασσα από την άλλη. Έτσι, από το Νήσος προήλθε το Ίσος.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο του Χλωμού. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού. Ανεπιφύλακτα συστήνουμε να  επισκεφτείτε το χωριό. Πραγματικά θα απολαύσετε μια υπέροχη θεά προς όλο το νότιο μέρος του νησιού. Στο Χλωμό, έζησε ο Θωμάς Παλαιολόγος, ο αδελφός του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα. Κοντά στο χωριό υπάρχει η λίμνη Κορισσίων. Έχει έκταση 6.000 στρεμμάτων, αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο και πόλο έλξης για 126 είδη πουλιών. Το επισκέπτονται πολλές φορές κορμοράνοι και φλαμίνγκο. Εκεί εφαρμόζεται ιχθυοκαλλιέργεια. Έχει ένα σπάνιο και μοναδικό δάσος πάνω στην άμμο, με κέδρους, άσπρα κρίνα και 14 διαφορετικά είδη ορχιδέας.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο δεν μένουν μόνιμοι κάτοικοι. Κατά τη θερινή περίοδο, επισκέπτεται καθημερινά  την παράλια πολύ κόσμος, για να απολαύσει το μπάνιο την παράλια και την μουσική από το παραλιακό μπαρ.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι του  Χλωμού, παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς.

(Αν έχουμε παραλείψει κάτι, παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για την ανάδειξη της περιοχής σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)