Καλάμι

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

29 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 38 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 1 χλμ.Κουλούρα,περίπου 3 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 6 χλμ.Αγνί,περίπου 12 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 45 λεπτά. Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο, για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε 7 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Βότσαλο έξω.Βαθαίνει ομαλά,βότσαλο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed super-market water-spor boat-rent sea-buggy port

Προέλευση ονομασίας

Λόγο ότι στην περιοχή υπήρχαν καλάμια (καλαμιώνες κατά την κερκυραϊκή διάλεκτο) προέκυψε το όνομα Καλάμι.

Ιστορία της περιοχής

Ο Λώρενς Τζωρτζ Ντάρελ Lawrence George Durrell,ήταν Βρετανός μυθιστοριογράφος,ποιητής,θεατρικός,ταξιδιωτικός συγγραφέας και πράκτορας.Στις 22 Ιανουαρίου 1935  τον Μάρτιο έπεισε τη σύζυγό του, τη μητέρα του και τα αδέλφια του να μετακομίσουν στην Κέρκυρα,όπου θα μπορούσαν να ζήσουν πιο οικονομικά και να ξεφύγουν τόσο από το αγγλικό κλίμα.Στις αρχές του 1936 το ζευγάρι μετακόμισε στο «`Άσπρο Σπίτι», την καλύβα ενός ψαρά στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας, στο Καλάμι.Στα χρόνια της παραμονής του στην Κέρκυρα ο Ντάρελ στο βιβλίο Prospero’s Cell  περιγράφει την Κέρκυρα ως «αυτό το λαμπερό κομματάκι νησιού στο Ιόνιο» με νερά «σαν τον χτύπο της καρδιάς του ίδιου του κόσμου».

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 30 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  1500 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)