Κασσιόπη

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

36 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου  55 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 5 χλμ. το Απραός-Καλαμάκι,περίπου 8 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 4 χλμ. το Αυλάκι, περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια τω ν πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  1 ώρα και 25 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Βότσαλο έξω.Βαθαίνει απότομα,βότσαλο μέσα.Διαθέτει πολύ καλό λιμάνι για διανυκτέρευση μηχανοκίνητων ή ιστιοπλοϊκών σκαφών.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed super-market a-t-m pharmacy health-center boat-rent sea-buggy gas-station castle port scuba-diving

Προέλευση ονομασίας

Οφείλεται σε ναό αφιερωμένο στον Κάσιο Δία.Στο βωμό του ναού αυτού τραγούδησε ο Nέρων όταν επισκέφθηκε την περιοχή. O ναός δεν σώζεται πλέον αλλά πιθανολογείται η θέση του στο σημείο που βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας της  Kασσιοπήτρας.

Ιστορία της περιοχής

H αρχαία Kασσιώπη δημιουργήθηκε το 281 π.X. από κατοίκους της ομώνυμης Hπειρωτικής πόλης που έφερε ο Πύρρος όταν κατέλαβε το νησί.  Tο φρούριο του νησιού ,κτίστηκε πριν το 1400  (θεωρείται το παλαιότερο της Κέρκυρας), χτισμένο από τους Pωμαίους , υποδηλώνοντας τη στρατηγική θέση της πόλης. Ήταν ένα από τα τρία κάστρα της Βυζαντινής περιόδου που διασφάλιζαν την άμυνα του νησιού.Τα Άλλα δυο είναι  το Γαρδίκι  και το Αγγελόκαστρο. Tο φρούριο αυτό καταστράφηκε αργότερα από τους Eνετούς και τα ερείπια του σώζονται σήμερα.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 1000 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  4000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι της Κέρκυρας παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)