Κάβος

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

44 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 55 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 12 χλμ. Αλυκές,περίπου 14 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 6 χλμ.Άγιος Γόρδιος Νότου,περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

water-spor wind-surf washing-machine super-market sunbed scuba-diving sea-buggy restaurant pharmacy horse-riding jet-ski gas-station health-center bar boat-rent a-t-m apartment

Προέλευση ονομασίας

Η περιοχή του Κάβου, ονομάστηκε έτσι από το ακρωτήρι στο οποίο βρίσκεται. Συγκεκριμένα, ο Κάβος βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Κέρκυρας.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο της Λευκίμμης. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του χωριού αυτού . Έχει αναπτυχθεί τουριστικά από τα τέλη του 1970. Έως τότε, το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής ήταν λιβάδια, που τα χρησιμοποιούσαν για γεωργικές καλλιέργειες. Δειλά δειλά, , ξεκίνησε να αναπτύσσεται τουριστικά στα τέλη του 1970, με κάποιες ταβέρνες και  δωμάτια. Στη συνέχεια, κατέφθασε η αγγλική αγορά, με ένα από τα γκρουπ τις εποχής, ηλικίας 18-30. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς  προορισμoύς  για τους νέους. Φημίζεται για την νυχτερινή του ζωή. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μαγαζιά  μεγάλων πόλεων. Άλλωστε, κατά καιρούς, τα μαγαζιά αυτά προσκαλούν DJ μεγάλης φήμης. Παραδοσιακά οι περισσότεροι επισκέπτες του Κάβου προέρχονταν από την Αγγλία. Αυτό έχει αλλάξει, όμως, τα τελευταία χρόνια και προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρη την Ευρώπη. Αν θέλετε κάτι το διαφορετικό και προτιμάτε το περπάτημα, καλό είναι να επισκεφτείτε το λόφο του Αρκουδίλλα, με την υπέροχη θεά, πάνω από το νοτιότερο ακρωτήριο του νησιού. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε τον Ασπρόκαβο είτε περπατώντας, είτε κάνοντας μια υπέροχη βόλτα με άλογο από το κέντρο ιππασίας που υπάρχει εκεί.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 250 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  8000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)