Κοντογιαλός

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

16 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 25 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 5 χλμ.Πέλεκας,περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 2 χλμ.Γιαλισκάρι,περίπου 3 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των μπλε λεωφορείων www.astikoktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 30 λεπτά.Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο, για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε 30 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμος έξω.Βαθαίνει ομαλά,μέσα έχει  ψιλή άμμο.

Η περιοχή διαθέτει

apartment camping bar restaurant sunbed super-market water-spor sea-buggy

Προέλευση ονομασίας

Ο Κοντογιαλός,ως γνωστόν,βρίσκεται δίπλα στην παραλία  Γλυφάδας . Η Γλυφάδα, παλαιότερα λόγω μεγαλύτερου μήκους, σε σύγκριση με τον Κοντογιαλό, ονομαζόταν Μακρυγιαλός . Οπότε όταν ήθελαν να πάνε στην διπλανή παραλία  έλεγαν στον Κοντογιαλό.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο του Πέλεκα  οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού. Η τουριστική εξέλιξη της περιοχής  ξεκίνησε περίπου το 1980.Σύμφωνα με το μύθο  της πετρωμένης νύφης κατά τον οποίο πειρατές έκαναν επιδρομή κατά τη διάρκεια ενός γάμου και άρπαξαν τη νύφη. Η μητέρα της νύφης κοιτάζοντας το πειρατικό να απομακρύνεται με την κόρη της, έδωσε κατάρα να πετρώσει παρά να ατιμαστεί από τους πειρατές και έτσι έγινε

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 60 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  2000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ότι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.                                                               .

 

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)