Κοντόκαλι  

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

7 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 11 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 1 χλμ.Μαρίνα Γουβιών,περίπου 3 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 7 χλμ. η πόλη της Κέρκυρας,περίπου 11 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.astikoktelkerkyras.gr Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι 15 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμος και βότσαλο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed super-market a-t-m pharmacy health-center water-spor boat-rent gas-station sea-buggy port scuba-diving

Προέλευση ονομασίας

Πήρε το όνομά του από το θαλασσοπόρο Χριστόφορο Κοντοκάλη, ο οποίος το 1571 στη ναυμαχία της Ναυπάκτου κατέλαβε μια τουρκική γαλέρα, την έφερε στη Κέρκυρα και ανταμείφθηκε με παραχώρηση γης στο συγκεκριμένο τόπο.

Ιστορία της περιοχής

Tο 1700 εγκαταστάθηκε εδώ η οικογένεια των Γκερέκων οι οποίοι μέχρι σήμερα εξακολουθούν να ζουν στην περιοχή και παραδοσιακά ασχολούνταν με το ψάρεμα.  Λόγο της κοντινής απόστασης από την πόλη ήταν από τα πρώτα μέρη που εξελίχτηκε τουριστικά αρχές  του 1970.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 600 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  3000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Ελαιώνες, κτηνοτροφία, γεωργία, αλιεία.Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται με τον τουρισμό.

 

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)