Κουλούρα 

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

29 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 45 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 5 χλμ.Κερασιά,περίπου 12 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 1 χλμ.Καλάμι,περίπου 3 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά.Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο, για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε 20 λεπτά περίπου

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Άμμος,βότσαλο έξω.Βαθαίνει ομαλά,μέσα έχει άμμο και βότσαλο.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant port

 

Προέλευση ονομασίας

Προέρχεται από το σχήμα του μικρού λιμανιού που είναι στρογγυλό σαν κουλούρι.

Ιστορία της περιοχής

Στην Κουλούρα βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά  αρχοντικά στην Κέρκυρα βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής, του 15ο αιώνα κτισμένο πάνω στην θάλασσα και εφαπτόμενο στο φυσικό λιμανάκι.Η εκκλησία που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του αρχοντικού κτίστηκε προς τιμήν του Αγίου Νικολάου Συγκεκριμένα, στις 20 Μαΐου του 1085 μ.Χ. ένα Ιταλικό πλοίο που μετέφερε το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου στην Ιταλία, περνώντας από το στενό της Κέρκυρας λόγω κακοκαιρίας σταμάτησε στην Κουλούρα. Κάθε χρόνο την 20η Μαΐου στην εκκλησία τελείτε λειτουργία.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 10 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  100 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)