Λιαπάδες

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

23 χλμ.Ο Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 30 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 6 χλμ.Παλαιοκαστρίτσα,περίπου 12 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 15 χλμ.Έρμονες,περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 45 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Άμμος,βότσαλο έξω.Βαθαίνει  απότομα,μέσα έχει άμμο και βότσαλο.

Η περιοχή διαθέτει                                                                                                                             

apartment bar restaurant sunbed super-market boat-rent sea-buggy gas-station scuba-diving

Προέλευση ονομασίας

Yυποστηρίζουν πως κατά τη Βυζαντινή περίοδο μια μικρή ομάδα θαλασσινών εγκαταστάθηκε  στη στεριά, την εποχή εκείνη ονομάζονται Αλίπακτοι!Εξ ου και η περιοχή που κατέπλευσαν αρχικά λέγεται Αλίπα (το σημερινό λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσα).Στη συνέχεια μετακόμισαν στη σημερινή τοποθεσία του χωριού! Σε συνδυασμό με την τοπική διάλεκτο από τα  γύρο  χωριά τελείωνε η κατάληξη σε -αδες ονομάστηκε Λιαπάδες.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο των Λαπάδων απόσταση από το χωριό περίπου 1 χλμ.Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του  αυτού χωριού. Στο χωριό θα βρείτε τα πιο παλιά διατηρητέα  σπίτια  της κερκυραϊκής αρχιτεκτονικής.Ο τουρισμός  ξεκίνησε περίπου το 1975 οι περισσότεροι επισκέπτες εδώ μαγεύονται από τα γαλαζοπράσινα καθαρά νερά. Φυσικά θα είναι αδιανόητο να έρθετε μέχρι εδώ και να μην επισκεφτείτε την διπλανή παράλια της Ροβινιας.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 30 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  1500 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)