Μαραθιάς

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

34 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 45 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 9χλμ.Άγιος Γεώργιος Αργυράδων,περίπου 14 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 100μ.Αγία Βαρβάρα περίπου 5 λεπτά με τα πόδια.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 1 ώρα. Το λεωφορείο σταματά στο κεντρικό δρόμο του  χωριό. Για να φτάσετε στην παραλία, πρέπει να περπατήσετε 30 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας                                                                                               

Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει  

restaurant bar apartment gas-station super-market sunbed scuba-diving horse-riding

Προέλευση ονομασίας

Η περιοχή πήρε το όνομά της από το φυτό μάραθο, γνωστό αλλιώς ως φινόκιο, το οποίο υπάρχει εκεί.

Ιστορία της περιοχής

Tο 1816, στην ευρύτερη περιοχή ξέσπασε επιδημία πανούκλας, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να διατάξει τη καταστροφή “δια της πυράς” των οικημάτων που χτυπήθηκαν από το λοιμό. Oι κάτοικοι τότε, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το ερειπωμένο χωριό δημιουργώντας το σημερινό.Αυτό χτίστηκε στις αρχές του αιώνα μας, 1900, από τους κατοίκους του παλιού Μαραθιά. Από τα  δύο χωριά του Μαραθιά και του Περιβολιού,  υπάρχουν δρομάκια που οδηγούν σε  μια πανέμορφη  παραλία με ψιλή άμμο και ρηχά νερά. Είναι από τα μέρη που δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί με πολλές τουριστικές μονάδες. Παρόλα αυτά, θα απολαύσετε το μπάνιο σας, σε μια υπέροχη και οργανωμένη παράλια με σέρβις, ξαπλώστρες, φαγητό και ποτό.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι μόνιμοι κάτοικοι στην παράλια του Μαραθιά  δεν ξεπερνούν περίπου τα 30 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τα 800 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι του Μαραθιά παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ότι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι, ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και την αλιεία.

 

(Αν έχουμε παραλείψει κάτι, παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για την ανάδειξη της περιοχής σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)