Μεσογγή

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

21 χλμ. Ο Χρόνος με το αμάξι είναι περίπου 30 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 700 μ.Μωραΐτικα,χρόνος με το αμάξι περίπου 2 λεπτά.Νότια 4 χλμ. Μπούκαρη περίπου 10 λεπτά με το αμάξι.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι 45 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμο και βότσαλο έξω. Βαθαίνει ομαλά ,ψιλή άμμος μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

water-spor washing-machine super-market sunbed scuba-diving sea-buggy port restaurant pharmacy health-center bar boat-rent a-t-m apartment

Ετυμολογία ονομασίας

Η λέξη Μεσογγή είναι σύνθετη από τις λέξεις μέσον +γη και σημαίνει «μέσον της γης».Καθώς βρισκόταν στο μέσο της απόστασης μεταξύ Κέρκυρας και Λευκίμμης (2η σε μέγεθος περιοχή μετά την πόλη της Κέρκυρας), αποτελούσε σημείο συνάντησης για την ανταλλαγή εμπορικών προϊόντων.

Ιστορία της περιοχής

Όπως και σε πολλά άλλα χωριά στα παράλια του νησιού έτσι και στη Μεσογγή οι κάτοικοι έφτασαν περίπου το 1800 μ.Χ. από την τότε Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα και συγκεκριμένα από την περιοχή του Σουλίου. Εγκαταστάθηκαν στα παράλια σε μικρές ομάδες, που με το πέρας του χρόνου δημιούργησαν το σημερινό χωριό.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 180. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις 4000.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ότι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

Taverna Spiros On the beach

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)