Μωραϊτικα

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

20 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 22 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 1 χλμ. Άγιος Ιωάννης Περιστερών,χρόνος με το αυτοκίνητο 3 λεπτά.Νότια 700 μ.Μεσογγή,χρόνος με το αυτοκίνητο 3 λεπτά.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι 40 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας  

 Ψιλή άμμο και βότσαλο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμος μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

water-spor washing-machine super-market sunbed scuba-diving sea-buggy restaurant pharmacy gas-station health-center bar boat-rent a-t-m apartment

Προέλευση ονομασίας

Η περιοχή ονομάστηκε έτσι, καθώς κατοικήθηκε από πρώην κατοίκους του Μοριά, οι οποίοι ονομάζονταν Μοραΐτες. Έτσι, βγήκε η ονομασία Μοραΐτικα.

Ιστορία της περιοχής

Στην τοποθεσία υπάρχουν ίχνη έπαυλης από την ρωμαϊκή περίοδο. Το χωριό κατοικήθηκε  στα μέσα του 1600 μ.Χ. αιώνα από Πελοποννήσιους πρόσφυγες, της περιοχής του Μοριά. Τουριστικά η περιοχή άρχισε να αναπτύσσεται περίπου το 1970.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 350 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις 5,000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι της Κέρκυρας παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ότι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

 

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

 

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)