Μυρτιώτισσα

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

19 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 22 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 4 χλμ.Έρμονες,περίπου 8 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 6 χλμ.Γλυφάδα,περίπου 9 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 30 λεπτά.Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο, για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε 30 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμος έξω .Βαθαίνει ομαλά,μέσα έχει ψιλή άμμο.

Η περιοχή διαθέτει

bar restaurant sunbed nudist-beach

Προέλευση ονομασίας

Η ονομασία οφείλεται σε μια εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε μέσα στις μυρτιές.


Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο του Bάτο οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του  αυτού χωριού.Μια μικρή πανέμορφη παραλία με πεντακάθαρα νερά, που προτιμούν οι γυμνιστές. Δεξιά (βόρεια) από την παραλία βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας της Mυρτιώτισσας που θεμελιώθηκε τον 14ο αιώνα από εκχριστιανισμένο Tούρκο καλόγερο.Ένα παραλιακό μονοπάτι με βοτανολογικό ενδιαφέρον θα σας οδηγήσει στους Έρμονες.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο η περιοχή δεν κατοικείτε. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τα 100 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία                                                               .

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)