Νησάκι

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

22 Χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 35 λεπτά

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 3 χλμ.Αγνί,περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 3 χλμ.Μπαρμπάτι,περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των Πρασίνων Λεωφορείον www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 45 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Βότσαλο έξω.Βαθαίνει απότομα,βότσαλο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed super-market a-t-m water-spor boat-rent jet-ski gas-station view port scuba-diving

 Προέλευση ονομασίας

Στο παρελθόν, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί,(το σημείο που είναι σήμερα το λιμανάκι) το οποίο ενώθηκε με την στεριά ,  στην πάροδο του χρόνου. Έτσι, έμεινε η ονομασία από το μικρό αυτό νησί και η περιοχή, ονομάστηκε Νησάκι.

Ιστορία της περιοχής

Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής αυτής, ζουν στις Σινιές. Είναι ένα μέρος, κατάλληλο για οικογενειακές διακοπές και όχι για νυχτερινή ζωή. Η ανάπτυξη του τουρισμού εδώ, ξεκίνησε το 1970. Λόγω του ότι το χωριό αυτό, βρίσκεται στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Κέρκυρας, τον Παντοκράτορα, είναι κατάλληλο για ορειβατική πεζοπορία. Λόγω της μορφολογίας του εδάφους στην περιοχή, το Νησάκι αποτελείται από τέσσερις παραλίες σε μια απόσταση 4 Χλμ. Αυτές είναι το γραφικό λιμανάκι με τη μικρή παραλία, η παραλία Νησάκι, στην οποία χτίστηκε και το πρώτο ξενοδοχείο, το οποίο έδωσε την έναρξη του τουρισμού στην περιοχή, την παραλία Κρουζερή και το Καμινάκι.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 180 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  2000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι της Κέρκυρας παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)