Παραμόνας και Πρασούδι

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας.

22 χλμ. O χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 40 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 8χλμ.Άγιος Γόρδιος περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 4χλμ.Χαλικούνας περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed sea-buggy boat-rent

Προέλευση ονομασίας

Η ονομασία της περιοχής του Παραμόνα, προέρχεται από το ρήμα παραμένω. Πριν ακόμα, αναπτυχθεί ο τουρισμός, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνταν με τη γεωργία. Έτσι, λόγω του ότι το χωριό απείχε 4 χιλιόμετρα, για να μην γυρίσουν εκεί, εξαιτίας της δυσκολίας της μετακίνησης, προτιμούσαν να παραμένουν εκεί σε πρόχειρες κατοικίες.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο του Άγιου Ματθαίου. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού. Η περιοχή άρχισε να αναπτύσσετε τουριστικά περίπου το 1980. Σήμερα, προτείνεται για ήσυχες και ήρεμες διακοπές μακριά από την πολυκοσμία.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι  μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου 15 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τα 250 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι στον Παραμόνα και το Πρασούδι, παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ότι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα, οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και την αλιεία.

(Αν έχουμε παραλείψει κάτι, παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για την ανάδειξη της περιοχής σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)