Πέραμα

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

6 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 7 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 1 χλμ.Κανόνι.Νότια 3 χλμ. Γέφυρα Κάιζερ,χρόνος με το αυτοκίνητο 5 λεπτά.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των λεωφορείων  www.astikoktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι 15 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Άμμο και βότσαλο έξω.Βαθαίνει ομαλά,άμμος και βότσαλο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει      

Προέλευση ονομασίας

Το όνομα της περιοχής προήλθε από την λέξη πέρασμα.Από το σημείο που έχει κατασκευαστεί σήμερα η πεζογέφυρα,παλαιότερα περνούσαν με βάρκα από τη μια μεριά στην άλλη.

Ιστορία της περιοχής

Το Πέραμα είναι το επίνειο του Γαστουρίου. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Ποντικονήσι και συνδέεται με το Κανόνι με μια πεζογέφυρα. Κάτω από τη γέφυρα υπάρχει  αγωγός από το 1850 που μεταφέρει νερό από τους λόφους πάνω από τις Μπενίτσες, στην πόλη της Κέρκυρας. Παρέχει γρήγορη πρόσβαση στην πόλη της Κέρκυρας, χωρίς να χρειάζεται να πάει κάποιος γύρω από την περίμετρο του αεροδρομίου. Μπορεί, επίσης, κάποιος να περπατήσει, είτε ολόκληρο το δρόμο για την πόλη (περίπου 30 λεπτά) είτε να πάρει λεωφορείο από το Κανόνι.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου  40 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  2000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι της Κέρκυρας παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς.

 

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  όποια δίποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)