Περουλάδες

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

39 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 50 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Δυτικά 6 χλμ. Άγιος Στέφανος Αυλιωτών,περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.Ανατολικά 4 χλμ.Σιδάρι περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr από και προς την πόλη της  Κέρκυρας. Ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας                                                                                               

Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει                                                                                                                             

apartment bar restaurant sunbed super-market view

Προέλευση ονομασίας

Η ονομασία του χωριού προέρχεται από την πλειονότητα των κάτοικων με το επώνυμο Περούλης.

Ιστορία της περιοχής

Είναι ένα χωριό με αρχιτεκτονική κληρονομιά από την εποχή των Bενετσιάνων. Τεκμήρια υποδηλώνουν την κατοίκηση της περιοχής από την παλαιολιθική εποχή (πριν 12.000 χρόνια). Οι Περουλάδες, γνώρισαν μεγάλη ακμή κατά το Μεσαίωνα και δεν υπέστησαν μεγάλες καταστροφές, καθώς η φρουρά διέθετε πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς εναντίον των πειρατών. Η μεγαλύτερη καταστροφή στην ήρθε το 1403 . Στους Περουλάδες, δυο μέρη πρέπει να επισκεφτείτε, την αξιοθαύμαστη παραλία Kάβο Δράστη και τον Λογγά. Το ηλιοβασίλεμα, όπως φαίνεται από την παραλία του Λογγά, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αξέχαστα αξιοθέατα του νησιού.                                                         

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου 830 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις 3000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι στους Περουλάδες  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και την αλιεία.

 

(Αν έχουμε παραλείψει κάτι, παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για την ανάδειξη της περιοχής σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)