Πετριτί

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

33 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 45 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 3 χλμ.Μπούκαρη,περίπου 6 λεπτά με το αυτοκίνητο. Νότια 15 χλμ.Αλυκές,περίπου 20 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 1 ώρα και 25 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμος έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμος μέσα.

Η περιοχή διαθέτει 

apartment bar restaurant gas-station pharmacy port super-market sunbed

Προέλευση ονομασίας

Η περιοχή παλιότερα, ανήκε σε ένα Βυζαντινό άρχοντα. Ο ίδιος ονομαζόταν Πετριτής ή Πετρετίνος. Από αυτόν λοιπόν, έμεινε μέχρι σήμερα στην περιοχή το όνομα Πετριτή.

Ιστορία της περιοχής.

Είναι το επίνειο των Κορακάδων. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού. Ανήκε παλιότερα, στο Βυζαντινό άρχοντα της περιοχής Πετριτή ή Πετρετίνο. Ο ίδιος, παραχώρησε το χωριό στην οικογένεια Παλατιανού, ως προίκα. Aπό αυτή την οικογένεια έχει διατηρηθεί ένας βυζαντινός πύργος. Οι κάτοικοι πριν από 40 χρόνια, κατέβηκαν στο Πετριτή από το χωριό Κορακάδες, εξαιτίας του ότι  είχε υποστεί κατολισθήσεις το έδαφος και δημιουργούσε πρόβλημα στις ζωές των κάτοικων. Η πολιτεία απαλλοτρίωσε τις σημερινές εκτάσεις και τις παρέδωσε στους κατοίκους με ένα μικρό αντίτιμο.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 300 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  800 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα.

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό και την αλιεία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)