Ρόδα

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

37 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 50 λεπτά .

Κοντινές περιοχές

Δυτικά 11 χλμ.Σιδάρι,περίπου 13 λεπτά με το αυτοκίνητο.Ανατολικά 3 χλμ.Αχαράβη,περίπου 7 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμος έξω.Βαθαίνει ομαλά,μέσα έχει ψιλή άμμο.

Η περιοχή διαθέτει

apartment camping bar restaurant sunbed super-market a-t-m pharmacy health-center water-spor boat-rent sea-buggy horse-riding gas-station port

Προέλευση ονομασίας

Το όνομα υφίσταται από τον τον 16ο αιώνα.Η Ονομασία προέκυψε από το σχήμα της, αφού αν την δει κάποιος από τους λόφους των Καρουσάδων (κυρίως από την Βλαχέρνα ) μοιάζει με μισή ρόδα.

Ιστορία της περιοχής

Eνδιαφέρον παρουσιάζει ό,τι έχει απομείνει από το ναό του Απόλλωνα, δωρικού ρυθμού, του 5ου αι π.X. του οποίου μέλη φιλοξενούνται στο αρχαιολογικό μουσείο. Και το χρυσό άγαλμα του παρι. Η τουριστική εξέλιξη της περιοχής  ξεκίνησε περίπου το 1980. Είναι μέρος  των αντιθέσεων, καθώς προσελκύει άτομα όλων των ηλικιών, που αγαπούν την ηρεμία καθώς και ανθρώπων που αγαπούν την έντονη ζωή, ζευγάρια, παρέες και οικογένειες.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 150 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  3000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

 

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)