Άγιος Γεώργιος Αργυράδων

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

31 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 45 λεπτά

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 5 χλμ.Ίσος,περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 9χλμ.Μαραθιάς,περίπου 14 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει

apartment bar restaurant sunbed super-market a-t-m pharmacy boat-rent sea-buggy jet-ski port

Προέλευση ονομασίας

Ο Άγιος Γεώργιος, πήρε το όνομά του από την εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή αυτή. Λόγω της Ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων, κάθε χωριό της Κέρκυρας έχει και μία εκκλησία με τον προστάτη Άγιο του χωριού. Έτσι, κι εδώ ο προστάτης ήταν ο Άγιος Γεώργιος , ο οποίος φρόντιζε την περιοχή κι έδωσε το όνομά του στην τοποθεσία.Στην Κέρκυρα υπάρχουν δυο περιοχές με το ίδιο όνομα.Άγιος Γεώργιος Αργυράδων & Άγιος Γεώργιος Πάγων.

Ιστορία της περιοχής.

Είναι το επίνειο του χωριό Αργυράδων. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες, ανήκουν στους κατοίκους του ορεινού αυτού χωριού. Μέχρι τα τέλη του 1970, η περιοχή ήταν έκταση που οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν για τις αγροτικές τους καλλιέργειες. Από τις αρχές του 1980 ξεκίνησε η ανάπτυξη του τουρισμού στη περιοχή.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου  300  άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  3000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ότι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

 

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)