Άγιος Γόρδιος Νότου

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

43 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 50 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 6 χλμ.Γαρδένο,περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.Νότια 6 χλμ.Κάβος,περίπου 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι περίπου 1 ώρα και 35 λεπτά.Το λεωφορείο κάνει στάση στον κεντρικό δρόμο, για να φτάσετε στην παραλία πρέπει να περπατήσετε 30 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμος έξω. Βαθαίνει ομαλά,μέσα έχει βότσαλο.

Η περιοχή διαθέτει

restaurant bar sunbed

Προέλευση ονομασίας   

Ο Άγιος Γόρδιος πήρε το όνομά του από την εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή αυτή. Λόγω της Ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων, κάθε χωριό της Κέρκυρας έχει και μία εκκλησία με τον προστάτη Άγιο του χωριού. Έτσι, κι εδώ ο προστάτης ήταν ο Άγιος Γόρδιος , ο οποίος φρόντιζε την περιοχή κι έδωσε το όνομά του στην τοποθεσία.Στην Κέρκυρα υπάρχουν δυο περιοχές με το ίδιο όνομα.Άγιος Γόρδιος Νότου & Άγιος Γόρδιος μέσης.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο του χωριού Παλαιοχώρι  οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους του αυτού χωριού. Εδώ θα λέγαμε  ότι είναι ο παράδεισος της Κέρκυρας για όσους είναι λάτρης των ήσυχων παραλιών. Έχει μήκος  περίπου 6 χιλιόμετρων η όπια ακόμα δεν την έχει αγγίξει η τουριστική εξελίξει για τον λόγο αυτόν το μόνο που θα βρείτε στην περιοχή είναι  ένα εστιατόριο μπαρ.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο  δεν κατοικείται . Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  200 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα.

Οι κάτοικοι  παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία

 

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)