Παραλία Περιβολιού (Αγία Βαρβάρα)

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

35 χλμ. Ο χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 47 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Βόρεια 100μ.Παραλία Μαραθιά,περίπου 5 λεπτά με τα πόδια.Νότια 5χλμ.Γαρδένο,περίπου 10  λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr.Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου. Το λεωφορείο σταματά στον κεντρικό δρόμο του χωριό. Για να φτάσετε στην παράλια πρέπει να περπατήσετε 30 λεπτά περίπου.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας                                                                                                

Ψιλή άμμο έξω.Βαθαίνει ομαλά,ψιλή άμμο μέσα.

Η περιοχή διαθέτει   

restaurant bar apartment gas-station super-market sunbed scuba-diving horse-riding

Προέλευση ονομασίας

Ο Άγιος Βάρβαρος πήρε το όνομά του από την εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή αυτή. Λόγω της Ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων, κάθε χωριό της Κέρκυρας έχει και μία εκκλησία με τον προστάτη Άγιο του χωριού. Έτσι, κι εδώ ο προστάτης ήταν ο Άγιος Βάρβαρος, ο οποίος φρόντιζε την περιοχή κι έδωσε το όνομά του στην τοποθεσία.

Ιστορία της περιοχής

Είναι το επίνειο του Περιβολιού. Οι περισσότερες ιδιοκτησίες εδώ ανήκουν στους κατοίκους αυτού του χωριού. Είναι ένα παραδοσιακό χωριό με 1,400 κατοίκους. Διαθέτει την παραλία της Αγίας Βαρβάρας, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων. Το χωριό βρίσκεται στο στενότερο μέρος του νησιού, που είναι μήκους περίπου 5 χιλιόμετρων και βρέχεται από τις δύο θάλασσες. Οι πρώτοι κάτοικοι ήρθαν γύρω στον 15ο αιώνα μ.Χ.. Κατόπιν, γύρω στον 17ο αιώνα μετοίκησαν στον σημερινό οικισμό και άρχισε η κοινωνική τους οργάνωση. Ξεκίνσαν να κτίζουν εκκλησίες, όπως των Αγίων Σαράντα, με αξιόλογες τοιχογραφίες, του Αγίου Αθανασίου, καθώς επίσης, και του Αγίου Βάρβαρου. Ο τουρισμός ξεκίνησε στις αρχές του 1980. Τότε ξεκίνησαν να κτίζονται τα πρώτα καταλύματα. Πραγματικά, θα εντυπωσιαστείτε από την υπεροχή αμμουδιά και τη θάλασσα της περιοχής.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου 20 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τα 800 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι του Περιβολίου παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και την αλιεία

(Αν έχουμε παραλείψει κάτι, παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για την ανάδειξη της περιοχής σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)