Σιδάρι

Απόσταση από την πόλη της Κέρκυρας

34 χλμ. Χρόνος με το αυτοκίνητο είναι περίπου 45 λεπτά.

Κοντινές περιοχές

Δυτικά 4 χλμ.Περουλάδες,περίπου 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.Ανατολικά 11 χλμ.Ρόδα,περίπου 13 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Συγκοινωνία

Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των πράσινων λεωφορείων www.ktelkerkyras.gr Από και προς την πόλη της  Κέρκυρας ο χρόνος με το λεωφορείο είναι  περίπου 1 ώρα και 5 λεπτά.

Μορφολογία παραλίας και θάλασσας

Ψιλή άμμος έξω .Βαθαίνει ομαλά, μέσα  έχει  ψιλή άμμο.

Η περιοχή διαθέτει                                                                                                                              

apartment bar restaurant sunbed super-market a-t-m pharmacy health-center water-spor boat-rent sea-buggy jet-ski horse-riding gas-station washing-machine port scuba-diving

Προέλευση ονομασίας

Σιδάρι ,πήρε το όνομά του από την εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή αυτή. Λόγω της Ορθόδοξης πίστης των Ελλήνων, κάθε χωριό της Κέρκυρας έχει και μία εκκλησία με τον προστάτη Άγιο του χωριού. Έτσι, κι εδώ  ο προστάτης και η εκκλησία ήταν  του Αγίου Σιδέρου , ο οποίος φρόντιζε την περιοχή κι έδωσε το όνομά του στην τοποθεσία.

Ιστορία της περιοχής

Στο Σιδάρι έχουν ανασκαφεί ίχνη οικισμού της Εποχής που χρονολογείται από το 3000 π.Χ. και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία είναι ο αρχαιότερος του νησιού.Επίσης θα βρείτε το περίφημο Canal D’Amour, «Διώρυγα του Έρωτα». Ένα άνοιγμα στα βράχια μέσα στη θάλασσα, η παράδοση λέει ότι όποιος κολυμπήσει σε αυτό το πέρασμα ,από την μια πλευρά στην άλλη, θα συναντήσει τον έρωτα της ζωής του. Η περιοχή άρχισε να αναπτύσσετε τουριστικά περίπου το 1975 η πλειοψηφία των οποίων είναι βρετανικής καταγωγής.

Πληθυσμός

Κατά την χειμερινή περίοδο οι κάτοικοι είναι περίπου 350 άτομα. Κατά τη θερινή περίοδο, με τους επισκέπτες, φτάνουν περίπου τις  5000 άτομα.

Απασχόληση του πληθυσμού πριν τον τουρισμό και σήμερα

Οι κάτοικοι   παλιότερα ασχολούνταν επαγγελματικά με τους ελαιώνες, την κτηνοτροφία, την γεωργία και την αλιεία. Κάθε οικογένεια ήταν αυτόνομη και ό,τι χρειαζόταν το έφτιαχνε μόνη της. Σήμερα οι περισσότεροι ασχολούνται επαγγελματικά με τον τουρισμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κατά την χειμερινή περίοδο ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη γεωργία και κυρίως με το μάζεμα της ελιάς και αλιεία.

(Αν κάτι έχουμε  παράληψη  παρακαλώ ενημερώστε μας. Δεχόμαστε  οποιαδήποτε συμβουλή για  την ανάδειξη της περιοχή σας και γενικά για το καλό του κερκυραϊκού τουρισμού.)

  • Weddings


    istioploiko2
  • (English)